QNX Neutrino - Realtime operációs rendszer, fejlesztõ eszközök.
 
       
"Építsünk egy megbízhatóbb világot"
products markets
developer download licensing education FAQ
Partnereink véleményei

"A fedélzeti információs rendszereinkhez a A QNX Neutrino real-time operációs rendszert alkalmazzuk a QNX Software Systems Ltd. -tõl. Ez egy kivételesen megbízható operációs rendszer, amely a mikrokerneles architektúrának tulajdonítható."
Mathias Halliger, Audi AG

"A mi termékünk megkülönböztetett szinvonallal jelenhetett meg a piacon a QNX Neutrino segítségével. Az ultra-megbízhatóság mellett a QNX Neutrino sokkal több szolgáltatást biztosít egy egyszerû platformhoz képest, de mindezt kevesebb ráfordított költséggel."
Suk-Jin Kang, Igazgató, Hyundai Autonet

HomeFelhasználási területek Autóipar  
Autóipar
 

Jármûrendszerek QNX -el felszerelve

Nézzük csak meg, mi is van a zsákban - a jármû fedélzeti rendszereit illetõen - a mai, korszerû, innovatív technológiákkal bõven ellátott rendszerek ezek. Nem hiányozhat ma már sem a legkiválóbb minõségû audio rendszer, sem az információs rendszer, a navigáció, a telekommunikáció, de nagy valószínûséggel a QNX RTOS -t is megtalálhatjuk. Több vezetõ autóipari vállalat, mint pl. az Acura, Audi, DaimlerChrysler, Daewao, Delphi, Ford, Harman Becker, Hyundai Autonet, Johnson Controls, és az LG Electronics mind QNX technológiát alkalmaznak a következõ generációs fedélzeti rendszereikben.

Miért éppen a QNX Neutrino? Azért, mert a QNX Neutrino autóipari szintû megbízhatóságot és valósidejû teljesítményt képes nyújtani. Mert ipari szabványokat foglal magában, mint pl. POSIX. Valamint azért, mert a fedélzeti eszközökhöz szállított kulcsfontosságú chipek és "middleware" -k gyártói is azon dolgoznak, hogy biztosítsák a teljes kompatibilitást a QNX -el történõ hibamentes mûködéshez, biztosítva processzoraik, Java technológiáik, hang-technológiáik valamint a kommunikációs protokollok (MOST, IDB 1394, stb.) QNX Neutrino -val történõ üzemeltetését.

QNX-el mûködtetett alkalmazások

Acura TL HandsFreeLink

A HandsFreeLink egy Bluetooth-kapcsolatra képes, kézi beavatkozást nem igénylõ telefon alkalmazás, amely szabvánnyossá vált az Acura TL-nél. A rendszer vezetéknélküli csatlakozást valósít meg a mobiltelefonokkal. A jármû vezetõje számára lehetõséget biztosít, hogy hívásokat kezdeményezzen, illetve fogadjon a TL hangfelismerõ és hangrendszere segítségével.

Acura RL

A hangfelismeréssel üzemelõ alap Acura Navigation Rendszer-hez (amely emberi hangon kiadott parancsokkal üzemel) kiegészítéseként az új Acura RL modellek az USA-ban az XM Szatellit Rádiót is képesek venni. A szatellit hálózat kb. 120 adóállomással üzemel, még távoli helyeken is kiváló vételt biztosít, lehetõséget ad online forgalmi információkhoz történõ hozzáféréshez.

Audi A8L Multimedia Interface Control Unit

A Bluetooth-kapcsolattal üzemelõ telekommunikációs vezérlõegység hands-free telefonáláshoz alkalmazható, valamint az Audi rendszeréhez csatlakoztatható egy hordozható PC vagy PDA is, hogy email-eket küldjünk, vagy az Internethez csatlakozhassunk.

Chrysler Pacifica UConnect

Az UConnect egy opcionális, hands-free, fedélzeti kommunikációs rendszer a Luxury FWD vagy Luxury AWD-hez. Egy Bluetooth-al csatlakoztatott telefonnal üzemelve, az UConnect rendszer automatikusan lecsökkenti az audio rendszer hangerejét bejövõ hívások vagy hívás esetén, a visszapillantó tükrön elhelyezett mikrofon pedig veszi a vezetõ által kiadott hangparancsokat, így a vezetõ folyamatosan a kormányon tarthatja a kezét a biztonságos vezetés érdekében.

Daewoo Vision Joy Navigation System by NAVIS

A VisionJoy rendszer egy integrált navigációs és információs egység. A rendszer érintõképernyõt alkalmaz, valamint GPS kommunikációt valósít meg. A vezetõ számára többféle információs szolgáltatást biztosít, mint pl. forgalmi adatok, automatikus útválasztás, és részletes, gépi navigációs hangparancsokat ad a vezetõ számára a vezetés közbeni tájékozódáshoz ("turn-by-turn" voice directions), Az egység multimédia CD/MP3 lejátszást, Internet csatlakozást biztosít, valamint Web-hozzáférést, de email és e-shopping is támogatott.

Hyundai Mobis MTS-1 Navigation System

Az MTS-1 Navigációs rendszer párhuzamosan menedzseli a navigációt, a hands-free telefon-modult, egy tolatókamerával összekötött képernyõt, valamint a hátsó ülés felé fordított multimédia képernyõt és más média-alapú alkalmazásokat. Az egység szintén integrálja a fedélzeti vezérléseket, mint pl. az ablakemelõket, az ülések átállítását, valamint a HVAC -t egy egyszerû, multi-funkciós konzolon.

Saab 9-3 Információs egység ES3-7

Az Es3-7 egy információs rendszer, amely kombinálja a Bluetooth-t, a navigációt és csatlakozást a Media Oriented System Transport (MOST) busz-hoz. Továbbá, ez a nagyteljesítményû multimédiás rendszer magában foglalja a térkép alapú navigációs rendszert, valamint a vezetõnek vezetés közbeni irányítást biztosít (turn-by-turn driving display). A vezetõ párhuzamosan használhat több eszközt is, egy DVD-alapú GPS navigációs rendszert, egy Radio Data System (RDS) vevõt, egy automata CD cserélõt, valamint mobil telefont.

 

Partner Technology

 • Integrált Platformok
  COMET, mobileGT
 • Szilicium félvezetõgyártók
  AMD, Intel, Motorola, NEC, Renesas, ST Microelectronics, Texas Instruments
 • Java környezet
  AICAS, IBM, Prosyst
 • Beszédfelismerés, Speech Technology
  Babel, Clarity, Cepestral, Fonix, IBM, Wavemakers, ScanSoft (Philips Speechworks)
 • Bluetooth
  Extended Systems, Open Interface, Stonestreet One
 • CAN
  BitCntrl, Dearborn Group, ESD, Steinhoff, Vector
 • IDB 1394
  Mindready, Wipro
 • 802.11
  Broadcom, Intel, Intercil, Proxim, Symbol, Wipro
 • MOST (Media Oriented System Transport bus)
  Oasis
 • Navigációs szoftver
  Navigon, Navteq, SiRF
 • Browser-ek
  Access (NetFront), Ezos, Opera, Openware
 • Grafika
  Engenuity, Fujitsu, NEC , PI Technology, Tilcon
 • MP3/MPEG
  Playmedia Systems, Sigma Designs, Xaudio
 • Rendszerintegráció/Middleware
  3soft, Wipro, Patni
 • Vezetéknélküli IPSec, VPN
  Maya

Többet is megtudhat az egyes termékcsaládokról, szolgáltatásokról:

A Partner Network Directory -banLátogatóink száma: Refinance