QNX Operációs rendszer, fejlesztõeszközök vezérlõ alkalmazásokhoz.

Magyar nyelvû QNX oldalak - folyamatos fejlesztés alatt ! A régebbi oldalak itt érhetõek el.
"Építsünk egy megbízhatóbb világot"
products markets developer download
licensing education FAQ
 


     
 
-
Home QNX Letöltések QNX 2 Letöltések
Letölthetõ szoftverek, segédanyagok QNX 2 Operációs rendszerhez
   

Jelenleg is sok rendszer üzemel napjainkban a QNX 2 operációs rendszerrel, kiváló stabilitást, üzemeltetési biztonságot nyújtanak a gyártóberendezésekben, felügyeleti rendszerekben még ma is. Elismert szinvonalon teljesítenek világszerte gyártósorokon, orvosi/gyógyászati berendezésekben, olajiparban.

A QNX 2 operációs rendszer eredetileg a 286/386-os gépekhez lett kifejlesztve, a korai '80-as évekbõl származik, még a számítástechnika hõskorából. A rendszer stabilitása, szolgáltatásai messze jobbak mint a többi, ezekbõl az évekbõl származó operációs rendszereké. Jellemzõen a 386-os gépet még igen gyors rendszernek ismeri a QNX 2 OS. A 486-os és Pentium I processzorokon valóban figyelemreméltó futási teljesítményt produkál, IDE flash-rõl a betöltés sebessége pedig még tovább növelhetõ...

Amennyiben a szervizeléshez ezek a régebbi harverek rendelkezésre állnak, futtatási problémák nem állnak elõ. Beüzemelése viszont sajnos már problémás a Pentium II osztályú processzoroktól kezdve, ezért a hardver meghibásodása esetén gondot okozhat a megfelelõ cserekészülék beszerzése.

A probléma abból adódik, hogy redszerindításkor az ún. sebesség-index tévesen kerül megállapításra. Az érték 16-biten ábrázolt, de sajnos a gyors processzorokon, valamint a cache-memória gyorsitó jellege miatt túlcsordul, ezért a nagyon gyors gépet egy lassú rendszernek minõsíti az operációs rendszer. A további ütemezésben pedig ez a tévesen megállapított érték hibás mûködést okozhat.

Bizonyos sebességhatárig van lehetõség a hiba korrigálására, a megfelelõ segédprogramokkal.

Az Y2K probléma is felmerült, a korrekció elvégzéséhez pedig a megfelelõ segédanyagok rendelkezésre állnak.

QNX 2 Operációs rendszerrel kapcsolatos anyagok

    Feltöltés alatt.

     

 

A QNX RTOS 6.3 próbaverziója ingyenesen letölthetõ a www.qnx.com weboldalról, ami a Photon elnevezésû grafikus felülettel rendelkezik.

Ingyenesen letölthetõ továbbá egy teljes szoftvergyûjtemény CD is.

   

 

     

Látogatóink száma: Refinance